zondag 30 september 2012

NU in de Webshop: La Gerbe Groen

Armband La Gerbe groen


 Artikel 5 van 25 

Armband La Gerbe groen
Armband La Gerbe groen - 2

Armband La Gerbe groen - 3

€ 59 95

Aantal  

Deze zelfontworpen armband komt uit de 3D-printer. Deze techniek werkt als volgt... In een bak ligt een dun laagje nylonpoeder, vervolgens worden er bepaalde plekken kort verwarmd door middel van een laserstraal. Dit zorgt ervoor dat het nylonpoeder hard wordt. Daarna komt er een nieuw laagje nylonpoeder over, die eveneens op bepaalde plakken verwarmd en hard wordt. Zodra alle lagen gedaan zijn is de armband klaar!
Het materiaal van deze armband is dus nylon. De armband is flexibel zodat je `m makkelijk om je pols kunt doen. Maar buig `m niet te ver door...
De armband is ongeveer 3,5 cm. breed en loopt smaller af. De bladeren hebben een licht hoogteverschil zodat een mooi, natuurlijk reliëf ontstaat.
Deze armband behoort tot een unique concept bedacht door Yvonne van Zummeren van Dyvsign. Elke armband is door haar ontworpen, gemaakt of ingekocht en geinspireerd door een kunstwerk.

Bijbehorend kunstwerk

La Gerbe - Henri Matisse


Één van de technieken die de Franse kunstenaar Henri Matisse gebruikte, is het knippen van organische vormen uit gekleurd papier (“cut out”-techniek) en deze dusdanig te plaatsen zodat er een levendige compositie ontstaan. “La Gerbe” uit 1953 is daar een goed voorbeeld van, het was het laatste grote werk dat hij maakte voor hij stierf.

Een paar jaar eerder werd in het dorpje Vence in Zuid-Frankrijk de “Chapelle du Saint-Marie Rosaire” gebouwd. Matisse ontwierp vrijwel alles voor deze kapel. Het gebouw, meubilair, muurschilderingen, de kleding van de priester en ook de glas-in-lood-ramen. In deze ramen is duidelijk zijn “cut out” - techniek te zien. De kleuren die hij gebruikte in deze ramen staan symbool

voor de omgeving waar het kapelletje staat. Het kobaltblauw symboliseert niet alleen Maria, maar staat ook voor de Mediterraanse zee en de altijd blauwe luchten in Zuid-Frankrijk. Het geel staat voor de zon en het groen voor het aanwezige groen in de omliggende natuur.

De armband uit de 3D-printer is geïnspireerd op deze “cut out”-techniek van Matisse, je herkent de uitgeknipte bladeren en de levendigheid waarmee zij gepositioneerd zijn. Hij is verkrijgbaar in de drie kleuren van de glas-in-lood-ramen die nu ook de huidige modekleuren zijn: felgeel, knalgroen en kobaltblauw.
nieuw

 (inclusief 19% BTW)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen