donderdag 20 september 2012

Nieuw in de webshop: Kunstige Bracelet Boutique armbanden

Binnenkort in de webshop: Armbanden met een kunsthistorisch verhaal. Dit geweldig origineel concept is bedacht door Yvonne van Zummeren die mooie kunstige armbanden verkoopt in haar webshop 
Bracelet BoutiqueOnderstaande armband is geinspireerd door het kunstwerk Marie-Therese Walter-Pablo Picasso.

Marie-Therese Walter-Pablo Picasso

Op zeventienjarige leeftijd werd Marie-Thérèse Walter één van de minaressen van Pablo Picasso. Ze hebben elkaar ontmoet bij het grote Parijse warenhuis Galeries Lafayette en werden verliefd op elkaar ondan
ks dat Picasso al getrouwd was. Enkele jaren daarna ging ze tegenover Picasso en zijn gezin wonen. Zijn vrouw Olga had lange tijd niks door en ging pas bij Picasso weg toen ze via-via hoorde dat Marie-Thérèse zwanger was van Picasso. Uiteindelijk vond Piacasso een nieuwe minnares, Dora Maar, waarop Marie-Thérèse erg jaloers werd.

Picasso beeldde Marie-Thérèse altijd af als een vrolijke, kleurrijke en blonde meid. Terwijl Dora Maar vaak verdrietig werd afgebeeld. Ook in dit portret van Marie-Thérèse, waar ze op een stoel zit, is ze één en al kleur met een mysterieuze glimlach.

Dertien jaar lang heeft Picasso portretten van Marie-Thérèse geschilderd, waarvan de meeste portretten in privé-collecties te vinden zijn. Slechts enkele werken zijn openbaar, waaronder dit portret, wat hangt in het Picassomuseum in Parijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen